100.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη επικοινώνησε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν στα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα που αφορούν το νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και συνολικά την χώρα. 

Αναλυτικότερα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη περισσότερων από 100 χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Συγκεκριμένα στις δύο επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί πρόγραμμα των 45.000 θέσεων εργασίας, το οποίο αφορά 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας και 8.000 για τους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67. Επίσης, έπονται πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων για όλους τους πτυχιούχους άνεργους, καθώς επίσης και 25.000 θέσεις εργασίας σε ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Μια σημαντική επίσης πρωτοβουλία είναι η χορήγηση βοηθήματος της τάξεως των 400 ευρώ για όλους τους εποχικούς εργαζομένους, οι οποίοι λόγω των συνθηκών που βιώνουμε και την μείωση του τουρισμού λόγω κορωνοϊού δεν θα εργαστούν κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Ακόμη, έχει αποφασισθεί από τον ΟΑΕΔ η μείωση των απαιτούμενων ημερομισθίων από τα 100 στα 50, ούτως ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων ανεργίας να λάβουν τα τακτικά τους επιδόματα τον ερχόμενο χειμώνα.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ έχει ήδη προχωρήσει στην παράταση χορήγησης του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες σε όλους τους δικαιούχους καθώς και χορήγηση 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους.

Δημοσίευση: aixmi-news.gr