Καραγκούνης: Φαιδρή εικόνα της γκαζόζας και των χαλασμένων αυτοκινήτων

«Πολιτικά και ηθικά δεν υπάρχει δεδηλωμένη γι’ αυτήν την κυβέρνηση»

Τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν μετά την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

«Το ζήτημα είναι αν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γιατί εδώ υπάρχει ένα πολύ ουσιαστικό δημοκρατικό θεσμικό ζήτημα και δεν θα μείνουμε στους αριθμούς, αλλά πολιτικά και ηθικά δεν υπάρχει δεδηλωμένη γι’ αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Αλλιώς ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, ως συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ -με δύο κόμματα- και τώρα, αυτήν τη στιγμή, η δεδηλωμένη πού στηρίζεται;», διερωτήθηκε ο κ. Καραγκούνης, για να σημειώσει -μεταξύ άλλων ότι «παρουσιάζεται αυτή η πολύ φαιδρή εικόνα για τον κοινοβουλευτισμό μας και τη Δημοκρατία, που έχει επικρατήσει να λέγεται αυτή η εικόνα της γκαζόζας, του χαλασμένου αυτοκινήτου, των απειλών, των εκβιασμών, των βουλευτών που πάνε κι έρχονται, των θεσμικών εκτροπών με αυτά που γίνονται τώρα με τον Κανονισμό της Βουλής και αυτό το τερτίπι που προσπαθεί ο κ. Βούτσης να βρει άκρη, προκειμένου να ικανοποιήσει τον κ. Καμμένο».

«Όλα αυτά δεν είχαν ξαναγίνει στο πολιτικό μας σύστημα, είναι πραγματικά καινοφανή, έχω την αίσθηση, όμως, ότι σύντομα όλη αυτή η ιστορία θα τελειώσει, θα είναι παρελθόν, οι πολιτικές εξελίξεις είναι μπροστά μας», εκτίμησε.

Σχετικά με τη συζήτηση για την ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων, παρατήρησε: «Το πρόβλημα του κ. Καμμένου είναι ότι πρέπει να διατηρήσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια και ως δια μαγείας ο κ. Βούτσης προσπαθεί σήμερα, με ένα θεσμικό τερτίπι, να βρει τον τρόπο, προκειμένου να αλλοιωθεί υπό μία έννοια ο κανονισμός -αυτά που ορίζει και οι προϋποθέσεις είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες- όταν μία κοινοβουλευτική ομάδα πέφτει κάτω από τους πέντε βουλευτές…».

«Δεν είναι ο ρόλος του κ. Βούτση να παίρνει βουλευτή των ΑΝΕΛ, τον κ. Παπαχρηστόπουλο και να του λέει “μείνε λίγο, μην παραιτείσαι μέχρι να ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ”. Εμείς θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης, γιατί δεν πιστεύουμε συνολικά σε αυτήν τη Συμφωνία (των Πρεσπών)».

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις Δραγασάκη σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και το ενδεχόμενο να κληθεί ο Έλληνας φορολογούμενος να βάλει νέα κεφάλαια για τη στήριξη των τραπεζών, ο κ. Καραγκούνης τόνισε: «Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι μετά από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις, να συζητάμε πάλι ότι οι Έλληνες, όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη… Είναι πολύ ατυχής η δήλωσή του και έτσι όπως την είπε».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, σχολίασε: «Τελευταία φορά που ήλθε ο κ. Ερντογάν στην Ελλάδα, μόνο που δε ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε μια απίστευτα εχθρική και προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Δεν ξέρω διπλωματικά τι θέλει να πετύχει αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση και ποιος είναι ο σκοπός αυτού του ταξιδιού, όταν υπάρχουν βεβαίως και πολύ μεγάλα εκκρεμή ζητήματα… Το θέμα είναι τι προετοιμασία έχει γίνει γι’ αυτήν τη συνάντηση».

Δημοσίευση: newsbeast.gr