Καραγκούνης: Η κυβέρνηση απελευθερώνει αθρόα τους κρατουμένους

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο κ. Καρακίτσο αλλά και τα άλλα μέλη της Ομοσπονδίας, για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, που συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στα γραφεία της ΟΣΥΕ στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Καραγκούνης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο κ. Καρακίτσο αλλά και τα άλλα μέλη της Ομοσπονδίας, για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

«Η Κυβέρνηση από τη μία απελευθερώνει αθρόα τους κρατουμένους με τους νόμους Παρασκευόπουλου-Κοντονή και από την άλλη ξεχαρβαλώνει την σωφρονιστική και αντεγκληματική πολιτική. Σε κάθε πτέρυγα όπου κρατούνται 350 με 400 άτομα αναλογούν ένας ή δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανά βάρδια», σημείωσε.

«Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν την αδυναμία αντιμετώπισης των βίαιων περιστατικών και των επιθέσεων, τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά στην εργασία τους και την σοβαρή υποστελέχωση και εγκατάλειψη των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφέρθηκαν ακόμη στα συνεχή κρούσματα ξυλοδαρμών, επιθέσεων, ομηριών ακόμα και βομβιστικών επιθέσεων κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής του και κατά την επίσκεψή μας εξέφρασε την κραυγή αγωνίας του απέναντι στην αδιαφορία αυτής της ιδεοληπτικής Κυβέρνησης που δυστυχώς έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια ασφάλειας και αντιμετώπισης του εγκλήματος. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην ανομία, θα επαναφέρει την τάξη, θα εκσυγχρονίσει και θα εξανθρωπίσει το σωφρονιστικό σύστημα της Χώρας», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Δημοσίευση: parapolitika.gr