Καραγκούνης στο «Εκτός Γραμμής» για την εξαίρεσή και μπάρμπεκιου: «Φαιδροποιούν την επιτροπή»-«Η ΝΔ καταγγέλλει κάθε είδους ρατσιστική διάθεση»

Η ΝΔ δεν δέχεται σε καμία περίπτωση ρατσιστικές λογικές, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Καραγκούνη, ο οποίος χαρακτήρισε «φαιδρή» και «αστεία» την κίνηση της πλευράς Παπαγγελόπουλου να τον εξαιρέσει από την προανακριτική επιτροπή.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μας παρέδωσε μια κατάσταση που είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τουλάχιστον στη διαχείριση. Από τη ΝΔ είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτή καμία ρατσιστική λογική στα όσα λένε και στο πώς θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την κατάσταση και του προσφυγικού και του μεταναστευτικού», δήλωσε στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο βουλευτής της ΝΔ.

Για τις δηλώσεις Κυρανάκη – Πλεύρη:«Ο κ. Κυρανάκης όπως και ο κ. Πλεύρης τα είπαν με μια συγκεκριμένη λογική. Απάντησε σε μια δήλωση-πρόκληση του κ. Γιαννούλη να ποινικοποιηθεί ακόμα και το συνέρχεστε ή το αν θα ψήσουμε σουβλάκια. Ακούσαμε πάρα πολύ καλά τι είπε ο κ. Γιαννούλης και υπήρξε μια αντίδραση σε αυτό και τίποτα άλλο. Δεν δικαιολογώ κανέναν, είμαι ξεκάθαρος, ρατσιστικές κουβέντες μέσα στη ΝΔ δεν έχουν καμία θέση.

Το να λέμε στον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί όλα αυτά που έχει υποστεί από τη διαχείριση του προσφυγικού τα τελευταία 4,5 χρόνια, η οποία ήταν τραγική, ότι θα ποινικοποιηθεί και η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία κίνησης και η ελευθερία του συνέρχεστε κλπ, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από όλες τις πλευρές. ».

Για τον Έβρο και τα νησιά: «Τα νησιά και πλέον και η ενδοχώρα δοκιμάζονται. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τάξη στο πρόβλημα και να διαχειριστούμε τις ροές. Η Τουρκία εργαλειοποιεί τις ροές και θεωρεί ότι έτσι θα εκβιάσει την Ευρώπη και τη χώρα μας. Εμείς αυτό το όπλο της Τουρκίας πρέπει να το απενεργοποιήσουμε και σιγά σιγά θα το κάνουμε».

Για την πιθανότητα εξαίρεσής του από την προανακριτική επιτροπή : «Αυτά είναι δικονομικές φαιδρότητες και αστειότητες. Στο τέλος θα ζητήσουν  και την εξαίρεση του κλητήρα. Προφανώς έχει το δικαίωμα να το κάνει η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά δεν ξέρω αν θα το υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή είναι συλλογικό όργανο, αν ο Καραγκούνης είναι να φύγει, που δεν έχει καμία σχέση, θα το αποφασίσει η επιτροπή».

Για την εκδήλωση μπάρμπεκιου έξω  από το ΚΥΤ των Διαβατών: «Η ΝΔ καταγγέλλει οποιαδήποτε τέτοια θέση και ρατσιστική διάθεση που μπορεί να παίξει με τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν θα πήγαινα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορώ να φάω σουβλάκι και στην ταβέρνα. Από τις δηλώσεις του κ. Ζιαμπάζη, επικεφαλής των «Ενωμένων Μακεδόν», κατάλαβα ότι δεν θέλουν να προσβάλουν ούτε να προκαλέσουν, από τη στιγμή που δεν θα είναι απ’ έξω. Θέλουν να εκφράσουν αυτό που θέλουν και έχουν την ελευθερία να το κάνουν αρκεί να μην προκαλούν τη δημόσια τάξη».

Δημοσίευση: newpost.gr