Καραγκούνης στο «Ραντάρ» για Έβρο: Η Τουρκία ίσως προσπαθεί να εξάγει εσωτερικά της προβλήματα

Η Τουρκία βρίσκεται σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη θέση και ίσως θέλει να εξάγει αυτό το εσωτερικό της πρόβλημα προς τον Έβρο, που αυτό κάνει όλο το τελευταίο διάστημα, τόνισε στο Ραντάρ ο Κώστας Καραγκούνης.

Την άποψη πως η Τουρκία προσπαθεί να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα στον Έβρο εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο Ραντάρ με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στο ραδιόφωνο του Alpha.

Όπως είπε: « Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, σε μία πολύ δεινή θέση ακριβώς έχετε ακούσει ότι αναζητά να βρει στηρίγματα δεξιά και αριστερά προκειμένου να ‘κρατήσει’ και τη λίρα, προκειμένου να ‘κρατήσει’ και την οικονομία της αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «προφανώς επειδή (ς.ς. η Τουρκία) βρίσκεται σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη θέση ίσως θέλει να εξάγει αυτό το εσωτερικό της πρόβλημα προς τον Έβρο, που αυτό κάνει όλο το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει και ένα εσωτερικό κοινό που πρέπει υπό μία έννοια να το διαχειριστεί».

Σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο ο κ. Καραγκούνης σχολίασε: «Νομίζω ότι η Τουρκία συνεχίζει σε αυτό τον ίδιο, πέραν του διεθνούς δικαίου διαδικασία και νομίζω ότι κινείται με ένα τρόπο που είναι γνωστός όλο το τελευταίο διάστημα, προκλητικό και εχθρικό προς τη χώρα. Εμείς έχουμε διαμηνύσει απ’ ευθείας στην Τουρκία ότι θα απαντάμε σε ό,τι κάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δηλαδή κάνουν δηλώσεις εχθρικές για τη χώρα μας; Με τις ίδιες δηλώσεις ανάλογης υφής και πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου θα απαντάμε. Κάνει διπλωματικές κινήσεις και διαβήματα εναντίον της χώρας μας; Το ίδιο και μεις».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη στόχευση της Τουρκίας και εναντίον του υπουργού Εξωτερικών και εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμύνης και εναντίον της χώρας. Αυτό δε σημαίνει τίποτα. Προφανώς είναι τουρκική προπαγάνδα και συγκεκριμένη στόχευση ειδικά τώρα που πιέζεται και πάρα πολύ. Και οικονομικά. (…) Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, σε μία πολύ δεινή θέση ακριβώς έχετε ακούσει ότι αναζητά να βρει στηρίγματα δεξιά και αριστερά προκειμένου να ‘κρατήσει’ και τη λίρα, προκειμένου να ‘κρατήσει’ και την οικονομία της αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό την κάνει πιθανότατα και πολύ πιο προκλητική εναντίον μας. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για εμάς . Εμείς συνεχίζουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Και στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθησε να δημιουργήσει θέματα και με το μεταναστευτικό, εμείς αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση και τώρα θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αλλά προφανώς επειδή (ς.ς. η Τουρκία) βρίσκεται σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη θέση ίσως θέλει να εξάγει αυτό το εσωτερικό της πρόβλημα προς τον Έβρο, που αυτό κάνει όλο το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει και ένα εσωτερικό κοινό που πρέπει υπό μία έννοια να το διαχειριστεί».

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα ο κ. Καραγκούνης σημείωσε: «Άκουσα και τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, νομίζω ότι θέλει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και μεγαλύτερη συναίσθηση της πραγματικότητας από την αντιπολίτευση γιατί όντως είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος και πρέπει να έχουμε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο ιδιαίτερα στα θέματα τα εξωτερικά πράγμα το οποίο θέλουμε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ειδικά την αξιωματική που φαίνεται από τις δηλώσεις που κάνει να έχει μεγαλύτερη συναίσθηση της πραγματικότητας και να είναι πιο υπεύθυνη».

Σε σχετική φημολογία πως και ο ίδιος έχει υπογράψει μία ερώτηση προς τον Νίκο Δένδια για τον Έβρο ο κ. Καραγκούνης το διέψευσε λέγοντας: «Όχι, δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν γιατί ερώτηση είναι».

 

Δημοσίευση: newpost.gr