Κώστας Καραγκούνης: Θα συνεχιστεί η απόλυτη κυριαρχία της κυβέρνησης

“Ο Πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει τον ανασχηματισμό σε χρόνο που θα επιλέξει, έχοντας παράλληλα το πολιτικό θάρρος όποια προβλήματα παρουσιάζονται να τα αναγνωρίσει και να τα διορθώσει με βελτιστοποίηση της κατάστασης και τον εντοπισμό των αδυναμιών”, τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στον Βασίλη Ταλαμάγκα και την εκπομπή «Πειραιάς 24». «Πιστεύω ότι θα μπουν άνθρωποι, χωρίς ιδεολογικό χρώμα, οι οποίοι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Έχουμε δύσκολες προκλήσεις μπροστά μας, πολύ ουσιαστικά και σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε όπως η πανδημία και η οικονομία» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές τόνισε ότι κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι πήγαν όλα καλά, ωστόσο επισήμανε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος της ανθρώπινης ζωής και αξίας ήταν στον υπέρτατο βαθμό. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι όταν αντιμετωπίσουμε εκ νέου τέτοιου είδους ζητήματα θα πρέπει να υπάρξει διακομματική στήριξη.

Ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για απόλυτη κυριαρχία της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί γιατί ο κόσμος την εμπιστεύεται, παρόλο που αντιμετώπισε πρωτόγνωρες δυσκολίες και στο ζήτημα της πανδημίας και στο ζήτημα των φυσικών καταστροφών καθώς η χώρα έχει πρόβλημα υποδομών συνολικά.

Παράλληλα επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει απήχηση στον κόσμο γιατί δεν εμπιστεύεται τον Σύριζα. «Είναι το μόνο κόμμα στην Ευρώπη, ως αντιπολίτευση που αντί να αυξάνει τα ποσοστά του, τα μειώνει. Ο λόγος που ο Σύριζα δε μπορεί να ανακάμψει είναι διότι όταν κλήθηκε ως κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κρίσεις καταστροφών, απέτυχε παταγωδώς, ως ανίκανη να διαχειριστεί επιχειρησιακά τα ζητήματα και να μην κινδυνεύουν ζωές».

Για το ζήτημα των εμβολιασμών ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ποσοστό 30% των πολιτών όπου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kappa Research εμμένει στην απόφασή του να μην εμβολιαστεί. «Πρέπει να δούμε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες πείστηκαν  να κάνουν το εμβόλιο αλλά και να εξετάσουμε για ποιους λόγους οι μη εμβολιασμένοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και ανάλογα να εξειδικεύσουμε και τις πολιτικές μας. Υπάρχει πολύ ισχυρή και δύσκολη στάθμιση συμφερόντων που περνά από στενωπό εξισορρόπησης δύο πολύ σημαντικών δικαιωμάτων.  Από τη μία έχουμε την προστασία της δημόσιας υγείας και από την άλλη υπάρχει και το ατομικό συμφέρον της αυτοδιάθεσης. Θα πρέπει να μείνουμε στη βασική γραμμή πειθούς και ενημέρωσης  χωρίς πιέσεις και αναγκασμούς καθώς δημιουργούνται αντίθετα αποτελέσματα» κατέληξε ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ακούστε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Καραγκούνη στον Βασίλη Ταλαμάγκα:

Δημοσίευση: fantomas.gr