Όταν ο Καραγκούνης έβαλε στη θέση τους Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου – Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση είχε και σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, βουλευτής της ΝΔ, με τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ κα Αχτσιόγλου και κο Τσακαλώτο με αφορμή τη συνεχιζόμενη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τη Ρύθμιση Οφειλών και την Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ο κ. Καραγκούνης στην τοποθέτησή του αντέκρουσε αυτά που ακούστηκαν κυρίως από την κα Αχτσιόγλου αλλά και από τον κο Τσακαλώτο. Συγεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

  • Η εξέλιξη της ύφεσης από το 2011-2015 διαστρεβλώθηκε όταν η κα Αχτσιόγλου στην αναφορά της άφησε έξω το γεγονός ότι καταφέραμε από το 10,1% της ύφεσης του 2011 να φτάσουμε σε ανάπτυξη 1,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν χρόνο έκανε πλήρη αναστροφή του κλίματος ανάπτυξης και σταμάτησε τη δυναμική της οικονομίας με αποτέλεσμα 24 δις των Ελλήνων φορολογουμένων να εξαϋλωθούν και να ξεπουληθεί η περιουσία του ΤΧΣ και μαζί και η αξία συμμετοχής του στις συστημικές τράπεζες.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στο επιτόκιο δανεισμού της χώρας που τώρα βρίσκεται στο 0,7% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν πάνω από το 3%. Και θύμισε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε φαστ τρακ πλειστηριασμούς – με το πάτημα ενός κουμπιού- και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που άφησε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία των Ελλήνων.

Το νομοσχέδιο του υπουργού δεν ξεχνά τον Έλληνα πολίτη και την εμπειρία των τελευταίων χρόνων. Δίνει έμφαση στην πρόληψη και δημιουργεί έναν καινοφανή μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης για υπερχρέωση του δανειολήπτη. Αλλά κυρίως δημιουργεί ένα σαφές νομικό πλαίσιο επανεκκίνησης, ένα πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας που τόσο χρειάζεται η κοινωνία.

Δημοσίευση: parapolitika.gr