Σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης για τον αντισημιτισμό ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης

Στη διημερίδα αυτή παρέστησαν και μίλησαν δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη αρκετοί εκπρόσωποι των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, οι Ευρωπαίοι επίτροποι κος Μαργαρίτης Σχοινάς υπεύθυνος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο κος Olivér Várhelyi υπεύθυνος για την γειτονία και την διεύρυνση, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Λ.Κ. κ. Antonio Lopez – Isturiz, όπως και αρκετοί ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση έρευνας με θέμα τον αντισημιτισμό. Η έρευνα έγινε σε 16 χώρες και ερωτήθηκαν 16000 άτομα.

Ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται από το επίσημο κράτος για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.
Ανέδειξε ιδιαίτερα τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν με την υιοθέτηση του αντιρατσιστικού νόμου που για πρώτη φορά προβλέφθηκε η ποινικοποίηση των αρνητών του ολοκαυτώματος επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και δράσεις όπως η εισαγωγή του μαθήματος για το ολοκαύτωμα στην εκπαίδευση, η προώθηση του θεσμού επισκέψεων μαθητών σε εβραϊκά μουσεία και τόπους μνήμης, η συμβολή της Κυβέρνησης στην κατασκευή του μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, η υιοθέτηση της 27ης Ιανουαρίου ως επίσημης μέρας μνήμης του ολοκαυτώματος και η αποδοχή από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη του ορισμού της έννοιας του αντισημιτισμού σύμφωνα με τον IHRA.

Ο κος Καραγκούνης τόνισε ιδιαίτερα ότι η παιδεία, η ενημέρωση και η συζήτηση μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος και το κράτος πρέπει να επιμείνει στις προσπάθειες του.

Δημοσίευση: newsit.gr